Katten Kapten Katt

Katten Kapten Katt, eller Sermo som han också kallas, hade börjat kissa inne på framförallt hallmattan och sängen, och kunde även bajsa utanför lådan vid flera tillfällen. Husse hade försökt med allt möjligt och följt diverse råd han hade fått på olika internetforum och från andra kattägare.

Vi började med att göra en ordentligt utredning där husse fick göra upp en karta över lägenheten och var, när, i vilken ordning och i vilka sammanhang som ”olyckorna” skett. Han fick också skriva ned hela Kaptens Katts historia. Dessutom gjordes ett ultraljud på hans urinvägar, ett urinprov analyserades och blodprover för att utesluta kroppsliga besvär som orsak till problemen.

Utredningen visade att Kapten Katt var orolig och stressad över sitt revir, han reagerade med att ”märka upp” ingångarna till lägenheten med sin avföring och stresskissade pga oron över att han upplevde att hans revir och trygghet var hotad. Efter att ha anpassat hans hem och rutiner (tex spraya Feliway spray på allting som kom in i lägenheten utifrån såsom tex skor, ytterkläder eller nya möbler), se till att han hade utkiksposter och sovplatser på trygga ställen och även få en ångestdämpande och antidepressiv medicin under en period mår han nu bra och känner sig trygg.