Vem är Beteendeveterinären?

 

Jag heter Anya Thörnqvist och har jobbat som veterinär sedan 2011.

Under det sista halvåret på veterinärstudierna i Uppsala valde jag att läsa kurser inom etologi och djurskydd istället för de "vanliga" veterinärkurserna. Därefter har jag fortsatt att vidareutbilda mig på just beteendeproblem genom att läsa kurser om djurs beteende och beteendeproblem, bland annat för den internationellt kända beteendeveterinären Sarah Heath och de svenska etologernas organisation, SAE. Vid behov samarbetar jag med flera olika duktiga och moderna hundtränare och kan även rekommendera etologer från SAE. Förutom att arbeta med beteendepatienter så har jag även valt att vidareutbilda mig inom och arbeta inriktad på de allra minsta smådjuren; sk exotics som exempelvis kanin, marsvin och fåglar.

Förutom att vara veterinär, kommer jag under 2018 att ta min examen som gymnasie-yrkeslärare. Jag har bland annat undervisat i flera år på Svalöfs gymnasiums tidigare yrkeshögskoleutbildningar i djursjukvård och gymnasium, där jag också var med och drev skolans smådjursklinik och tog hand om skolans sjuka djurparksdjur. För närvarande arbetar jag på Realgymnasiet i Malmö och Lund/Helsingborg med undervisning i olika djurkurser inkl djursjukvård samt Grundkurs i läkemedelshantering/D9. Tidigare har jag även arbetat på Vettris Toftanäs i Malmö och tagit emot beteendepatienter och sjuka djur på smådjursmottagningen (framförallt katt, kanin, gnagare och fåglar). Jag har även arbetat på Veterinärgruppen i Tygelsjö, och varit besiktningsveterinär på flera olika kattutställningar. Jag har också arbetat ideellt tillsammans med Hemlösas hundar och Kastreringsbussen. Från och med augusti 2018 arbetar jag med beteendepatienter i egen regi.

 

Jag tar emot remisser från hela Sverige, och har haft patienter i allt från Örnsköldsvik till Göteborg. Antingen via egenremiss (när djurägaren tar kontakt med mig direkt), eller på remiss från patientens vanliga veterinär, etolog eller hundtränare. Bor du i Skåne erbjuder jag hembesök, då gör vi utredningen på plats hemma hos dig och ditt/dina djur.

 

Är du djurägare och behöver hjälp med ditt/dina djur? Klicka här.

Är du veterinär och vill remittera en patient till mig? Klicka här.

Är du hundtränare eller etolog och vill remittera ett djur till mig för att se om det kan finnas någon medicinsk behandling att komplettera träningen/miljöåtgärderna med? Klicka här.

 

... eller vill du kanske boka in mig till en föreläsning? Jag erbjuder allt från lunch/kvällsföreläsningar till en hel helgkurs och skräddarsyr upplägget på kursen efter era önskemål. Klicka då här.